vientiane

vientiane

vrijdag 3 april 2015

Bierstimuleermeisje

Auke heeft vanavond een nieuw woord bedacht. We aten bij Kong View, een van de mooiste spots van Vientiane en place to be voor de locals. Een waanzinnig uitzicht over de Mekong, volle maan, wat wil je nog meer?

Een Beerlao. Mocht iemand denken: is er niets anders dan Beerlao? Nee, er is alleen Beerlao. Vanuit het communistische verleden zijn ze meegelift met de min of meer vrijgegeven markt en hebben ze daarin een aandeel van 99%. (De overheid bezit echter 50% van de aandelen) Aangezien een wijntje danwel niet te betalen/niet te drinken/niet te krijgen is, nodigt ook de hoge temperatuur uit tot een biertje. 

Terug naar Kong View. Om stipt half acht stopte het busje met de bierstimuleermeisjes van Beerlao, die op hoge hakjes over het gammele bruggetje het restaurant inwandelden, in colonne. Auke zegt: "Je kan wel zien waarop de dames geselecteerd zijn." Er is 1 maat pakje, diagonale schnitt, kort rokje en als je daar niet in past, ben je geen bierstimuleermeisje. Haartjes allemaal synchroon in het knotje.

Hun taak is: het verkopen van een mobiele biertap aan luidruchtige gezelschappen. In dit apparaat kan zeker 10 liter. Ik dacht in het begin dat het blenders waren, om mega-fruitschakes in te maken. 

En de boel observerend: uiteindelijk neemt die tap de effectieve functie van het bierstimuleermeisje over. En staat het bierstimuleermeisje op haar hakjes hetzelfde silhouet te zijn als de mobiele biertap. Overigens: tegen tienen gaan ze allemaal weer in colonne met het busje terug. Niks aan de hand.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten