vientiane

vientiane

donderdag 2 april 2015

Som soeny!

Amsterdam-Bangkok is hoe dan ook een lange vlucht. How was your flight, mister Klaver? "Long!" Het laatste stukje naar Vientiane valt in de categorie 'hanetree' (dit is Gronings) Met andere woorden: je draait je om in het vliegtuig, je knippert met je ogen en je bent er. Een uurtje!

We hadden tijdens die lange vlucht ergens tussen de tijdzones al geconcludeerd dat Auke jarig moest zijn. Hoe groot was onze verbazing bij de landing op Wattay Airport Vientiane: een cameraploeg sprintte meteen na 'unfasten seatbelts' naar voren en de rode loper lag klaar vanaf de cabine tot zeker 30 meter op de luchthaven. De afdaaltrap was versierd met rood-wit-blauwe linten en zeker 12 Mercedessen stonden klaar met een snorrende moter. Ik zei tegen Auke: "Top dat ze zo'n leuk verjaardagscadeutje voor je hebben geregeld, wat zullen ze nog meer in petto hebben?" 


Vanavond hadden we een etentje met iemand die eigenlijk Auke persoonlijk had willen afhalen van de luchthaven. Duizendmaal excuus. Vanwege een belangrijke  politieke meeting kon hij zich niet losmaken. Auke stelde hem gerust: het ontvangst op Wattay was een buitengewone verrassing, het etentje met de vice-premier van Myanmar (voor wie de hele poppenkast was bedoeld) had ons uitstekend gesmaakt. Het was wel wat vermoeiend en overdone na zo'n lange reis. 

Gelukkig, iedereen weer blij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten